Thursday, July 19, 2012

Fairytale [My girl, My vampire] #1                          Dalam samar-samar gelap di tengah malam, Yuji,seorang pelajar sekolah tinggi Machibana merehatkan diri di sebuah taman berdekatan selepas penat menghadiri kelas tusyen.

"Haish, apa nak jadi dengan aku ni, malam-malam buta macam ni baru nak balik rumah. Tusyen tamat pukul 8 malam tadi lagi.Hmm." Sambil membaringkan diri di atas daun-daun rumput yang lembap.

                        Kotak fikiran penuh dengan tanda tanya yang tiada kesudahan, sambil melihat suasana langit ditemani bintang-bintang, badan diangkat bangun menjauhi taman. Sekali-sekala memandang sekeliling, takut-takut ada penjenayah.

                    Sedang asyik melangkah di kawasan gelap dipenuhi dengan pokok-pokok yang terkadang nampak menggerikan . Tiba-tiba mata membulat, jantung mula berdentam kuat. Langkah terhenti, mata tidak dapat beroleh, hanya menumpukan pada satu arah.

                    Berambut violet, dress hitam tanpa beralas kaki, berjalan menghampiri sambil memandang aku yang sedang membatu bagaikan mati sementara.

                    Gadis putih pink namun sedikit putih mayat tersengih sinih sambil berjalan ala-ala catwalk, membuatkan jantung aku hampir jatuh.

"Hantu ke orang ni?" Fikiran aku terganggu dengan soalan tersebut.Mana taknya malam-malam buta macam ni ada perempuan comel.  Muka pucat lesi, bibir lesu, mata terbeliak. Aku tergamam.

                     Tiba-tiba sahaja, gadis comel tapi menakutkan itu menangis, semakin berdebar aku dibuatnya. Hati aku panik, aku membisu. Tidak ada satu perkataan yang dapat keluar dari mulut aku walaupun banyak perkataan yang terlintas di fikiran aku.

                   "Erk." Hanya itu yang mampu aku katakan selepas 5 minit berlalu. Pelik. Apa kena dengan perempuan ni. Menangis je tapi tak buat ape-ape pun. Keadaan panik tadi tiba-tiba berubah menjadi tenang. Pelik.

                   
                   
No comments:

Post a Comment