Wednesday, December 11, 2013

Tutorial : music player(mp3) versi simple+cute haha

\\Assalamualaikum// n hye..
Baiklah, tutorial ni direquestkan oleh fara(blogskins template). abaikan On-Screen Keyboard tu. =,= keyboard sy dah uzur. haha

1. first, cari dulu lagu yang korang mahu tu kat youtube or mane2, lepastu convert kepada mp3 kat sini. Dulu ade je website yang ade lagu then skali dgn link mp3 dia. tapi dah lupa website tu. huhu. Copy paste url youtube tadi kat converter tu. then pilih mp3. dah selesai convert korang download la.  


2. next, pergi website ni. kiwi6 . Kalau dah ada account, login, bagi yang takde, boleh sign up. Dah sign up/login. boleh la upload mp3 tadi.. 





3. dah habis upload? sekarang pergi ke website audioplay pulak sebab kita nak masukkan lagu tadi tu. Copy url mp3 tadi tu. dan pastekan kat  audioplay tu. 




4. copy code tu. dan pergi ke blogger korang untuk pastekan code tadi tu kat mana2 korang nak.. 


selesai... kalau tak faham or ade apa2, sila inform ya.. haha. 
wailliqa' maasalam.
assalamualaikum...





Thank you:
Truly Aisyah :3

1 comment:

  1. Salam...singgah sini...kalau tak keberatan sudilah join GA saya yer....http://mawarberduri4147.blogspot.com/2013/12/special-giveaway-by-afiqah.html..Tq...

    ReplyDelete